19-06-03

Hoe een knieval doen, en toch geen kontlikkers te lijken.

Verhofstadt en co proberen krampachtig een uitweg te vinden uit de situatie die eerder deze week ontstond na de toespraak van Rumsfeld aan de NATO (hoofdkwartier NATO zou uit België vertrekken als wij hier niet onmiddellijk die vervelende genocidewet zouden afschaffen). Want de wet zelf aanpassen zou stoere Louis en Guy zeker gezichtsverlies hebben doen lijden, en als de Nato hier echt vertrekt dan "staat België er weer".
De poging tot "Belgisch compromis": Flahaut zou niet langer minister van Defensie blijven, Michel niet langer buitenlandminister, en er zou een nieuwe wet komen waarin het recht op diplomatieke onschendbaarheid sterk wordt  uitgebreid zodat iedereen die in België komt als werknemer of gast van NAVO en EU immuun zou zijn voor wettelijke vervolging...
Kwispel, kwispel ... is 't zo goed meneer Rumsfeld? En daarbij komen Verhofstadt en Michel een beetje stoer verklaren dat "er geen sprake is van een wijziging of een afschaffing van de genocidewet, het kind moet immers niet met het badwater worden weggegooid" of "dat de uitspraken van Rumsfeld helemaal niet van tel zijn geweest voor het nieuwe wetsvoorstel." Kef, kef.

 
VRT nieuws "België doet knieval voor Verenigde Staten"
http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/default/nieuws/overzicht/0618Michel-bindt-in/index.html
De Standaard "België begint aan bocht genocidewet" (dit artikel is vandaag vrij te bekijken):
http://www.standaard.be/nieuws/binnenland/index.asp?articleID=DST19062003_001

12:06 Gepost door Luna | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Blogistan: Recht van Antwoord

Nogal wat discussie deze week over een voorstel van de Raad van Europa om het "recht van antwoord" uit te breiden naar de online omgeving. Alle online media (van krant tot blog) zouden verplicht zijn om antwoorden van organisaties of individuen die ze hebben aangevallen te publiceren.
 
Eerst een paar nuttige links:

En dan nog wat opinie:
Los van het feit dat het hier een vrij theoretisch debat betreft (de Raad van Europa is een orgaan dat enkel aanbevelingen doet, het staat lidstaten vrij dit al dan niet in hun wetgeving op te nemen), ben ik het wel eens met het principe dat online informatie niet anders dan papier of beeld moet behandeld worden. Online media (gaande van kranten tot blogosfeer) hebben ondertussen toch een dermate grote impact, dat ook zij reputaties kunnen maken of kraken. Logisch dan ook dat er ook online iets als een "recht van antwoord" zou bestaan.
Ik vind eigenlijk niet dat "recht van antwoord" ingaat tegen het principe van de "vrijheid van meningsuiting", zoals in het artikel "Why Europe still doesn't get the Internet" wordt gesteld. Het is er volgens mij eerder een aanvulling op. Want mijn "vrijheid van mening" stopt toch daar waar ik inga tegen de "recht op waarheid" van een ander. En een "recht van antwoord" is toch iets helemaal anders als "censuur"...
Het wordt wel een stuk belachelijker als ze bij de Raad van Europa proberen de lengte, plaats en manier van publiceren te reguleren. Ten dode opgeschreven, die pogingen. Ik denk dat er maar één manier is: recht van antwoord op het internet bestaat volgens mij in het gedwongen publiceren van een hyperlink bij de gewraakte informatie. Niet meer, niet minder.

11:11 Gepost door Luna | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-06-03

Fight the bull

Bullfighter is door Deloitte&Touche ontwikkelde software (binnen Office) waarmee je het teveel aan dure modewoorden uit je teksten kan wegfilteren. In een oogwenk bereken je hoe hoog je scoort op de bull-o-meter. Spijtig genoeg tot nu toe enkel in het Engels beschikbaar.
Een heel leuke feature vind ik alleszins die uit de
online-demo: je kan pas je tekst afwerken als je er alle troep hebt uitgegooid. Dat zou nogal eens een feature zijn in Word: je kan alleen bewaren of printen als er geen te grote onzin in je teksten staat. Dat zou misschien het teveel aan nietszeggende reclameteksten vermomd als persmededelingen, tot braken uitnodigende memo's en "wat staat hier nu eigenlijk"-mails misschien een halt kunnen toeroepen ...
NetTies vind het vreemd dat het een consultancy-bureau is dat deze software schreef. Het zijn immers precies consultancy-bedrijven die erg vaak enkel gewapend met wat newspeak en modetermen een bedrijf komen binnenwaaien. Wellicht is dat nu net de verklaring waarom precies D&T hiermee uitpakt: zo onderscheiden ze zich van de concurrentie, en krijgen ze nog een massa goodwill en reclame op de koop toe.


Link:
http://www.dc.com/Insights/bullfighter/

15:03 Gepost door Luna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Cd van de week: Goldfrapp "Black Cherry"

Alison Goldfrapp, zangeres van de gelijknamige groep, is geen gemakkelijke madam: een jeugd vol problemen (autodiefstal, meermaals van school gestuurd, lijmsnuiven...), een reputatie bij interviewers (d'r zijn er al een paar huilend om hun mama naar huis gelopen), en nu een tweede cd die op bijna alle punten afwijkt van het toch erg succesvolle debuut. Het zou nochtans erg gemakkelijk zijn geweest om een opvolger van het heerlijke "Feld Mountain" te bedenken: dat was een plaat die gewoon vroeg om méér, om een carrière, om een genre. En Goldfrapp had bovendien genoeg eigen karakter om zich van de rest van het "chill-out" genre te onderscheiden.
En toch is deze tweede cd "Black cherry" helemaal anders. In plaats van zoete en zachte wegdroomliedjes, voert deze plaat je mee naar een donker steegje achter een kinky discotheek. Als je de vorige plaat kocht omdat hij goed past bij je interieur, zal je nu van behang moeten wisselen! In plaats van referenties naar Portishead, moet je nu denken aan Soft Cell en Gary Glitter. Donkere ritmes, vette knipogen naar de jaren tachtig krijg je nu geserveerd. Meermaals doet Goldfrapp me op deze cd denken aan Moloko, maar in vergelijking met die groep missen ze wel wat "catchyness". De meerwaarde komt er bij Goldfrapp door de afwisseling van dromigerige en heftiger momenten, en de wendbaarheid van Alison's stem (het ene moment krols als een katje, het volgende een ijsprinses, en dan weer een griezelige feeks). En 't gaat allemaal over sex. Geslaagde kameleon-truuk, kortom, en wellicht worden de optredens er een stuk spannender door. Morgen zijn ze in de A.B. te bewonderen. Gaat dat zien...

Koop Black Cherry dit bij DVDZone (16€):
http://www.dvdzone2.com/affiliate.asp?aid=100234&redirect=http://www.dvdzone2.com/cd/detail.asp?id=123458

14:14 Gepost door Luna | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

The Hospital

Een verlaten hospitaal, een fotograaf, een Flash-kunstenaar. Vermeng de drie, en je krijgt een fascinerend project genaamd "The Hospital".
Op een plattegrond van een verlaten en hospitaal, kan je navigeren van ruimte naar ruimte. Elke prachtig afgebladderde kamer is een zelfstandig flash-filmpje, met vreemde effecten, spelletjes, geluiden, grapjes ...

Site om op je gemak eens in te verdwalen, of zoals de makers het zelf zeggen "Stay awhile, stay forever"...
Link: http://hospital.apoka.com/

13:38 Gepost door Luna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zeg eens uw gedacht

Al ooit proberen discussiëren op internet? Als je niet kan winnen, kan je altijd nog gebruik maken van het weinig politiek correcte "Arguing on the internet is like running in the Special Olympics ... Even if you win, you're still retarded".
Meer van deze dooddoeners en heftige manieren om iemand voor verrotte vis op een forum uit te schelden door het posten van grappige pics zijn handig samengebracht op de site van de Alcofielen:
http://www.alcofielen.com/pics/forumpics/forumpics.htm (niet helemaal "safe for work")


09:54 Gepost door Luna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-06-03

België.be, nog steeds niet Belgisch

Dat het een nationale schande is, mijnheer, ge tikt weeweewee-punt-België-punt-be in je browservensterke en wa krijgt ge? Nen nederlandsen site begod. Hoe is't nu mogelijk, hoe is't nu mogelijk? Z'hebben ze nochtans dedju 4.000 euros beloofd. Vier duzend! En nie willen he, die commercanten. Me alle chinezen, ma nie me den dezen, zunne. Kan de Louis of de Guy daar nu niksken tegen beginnen? Z'hebben toch die genocidewet voor iet? Crapuleus die gasten. En dan hier tegen ons katedraal komen plassen in de zomer ... Een schande, dat is 't!
 
Meer info: http://www.webwereld.nl/nav/nb?15345

16:35 Gepost door Luna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |