16-06-03

Ouch!

"Mmmpf!", "Oof! Nnnh. Ehhh. Uhlkk.", "Oooorf!". Wanneer slaat u deze kreten uit? Volgens de Amerikaanse striptekenaars respectievelijk als je "in het gezicht wordt gesprenkeld", als je "van een helling rolt" en een "knietje in de gevoelige zone" krijgt.

De wondere wereld der onomatopee in de Amerikaanse comics uit de doeken gedaan op The Unh! project  -
http://members.shaw.ca/tom.t/unh/

16:07 Gepost door Luna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Blogistan: Microsoft ontwikkelt geen browser meer voor Mac

Talk du jour, op Cnet: "Microsoft said Friday that it is halting development of future Macintosh versions of its Internet Explorer browser ... with the emergence of Apple's Safari browser, Microsoft felt that customers were better served by using Apple's browser, noting that Microsoft does not have the access to the Macintosh operating system that it would need to compete ... On the Windows side, Microsoft has said that it will stop development of standalone versions of Internet Explorer, instead evolving the browser as part of future updates to the Windows OS."
 
Nu de rechtszaak tegen Microsoft wegens de integratie van besturingssysteem en browser achter de rug is, lijkt het hek van de dam in Redmond. Binnenkort dus geen upgrades meer van de browser zonder een (dure) upgrade van het besturingssysteem (of wreed lange download van Kazaa ...). Ik denk dat er dan binnenkort serieus wat innovatie op internetgebied voor het Mac-platform zal te verwachten zijn, en dat Windows-gebruikers hééél erg lang gaan kunnen wachten op nog een nieuwigheid ...

Link: http://news.com.com/2100-1045_3-1017126.html

15:16 Gepost door Luna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gentse feesten betalend??

Zaterdag gelezen in De Standaard: "Gratis feesten misschien voorbij"
"Als de stad wil dat we dezelfde kwaliteit blijven brengen, moet er meer geld komen." Dat zeggen de belangrijkste organisatoren van de Gentse Feesten. "Als de overheid er niet meer geld instopt, dan moeten we entree vragen", zeggen sommige organisatoren. Polé Polé wil dat onmiddellijk doen. Ook de Oude Beestenmarkt zit op dat spoor.

Cool ... Daar zaten we nu echt op te wachten, zie. Alsof je je op de Gentse Feesten nu al niet genoeg als een uitgeknepen citroen voelt. Alle café's verdubbelen hun prijzen, je kan nergens meer gaan plassen (zelfs als je ergens consumeert) zonder een halve euro te moeten laten, straatartiesten weigeren nog maar een kunstje te laten zien vooraleer hun hoed vol zit. Niet voor niks heet de laatste nacht daar de "Nacht van de platte portemonnees".
Jammer dat het precies de twee organisatoren zijn die vorig jaar een geslaagde poging deden om het muzikaal niveau op te krikken, die nu al aan de klaagpaal staan. Want "de huidige kwaliteit handhaven", is een lovenswaardig initiatief, maar 't is toch een feit dat de Gentse Feesten op artistiek gebied niet echt een hoogvlieger zijn. Als je ziet wie er allemaal geprogrammeerd wordt op het eerste het beste dorpsbal, en dit vergelijkt met de meeste podia van de stad, is het toch "gene vette". "De fiêste" zijn toch al lang een festival dat het het voor 95% van de stad en de sfeer, en maar voor 5% van de muzikale hoogvliegers moet hebben.
Het is toch tekenend dat de affiche van dit jaar een foto is van Cesaria Evora, tijdens een pracht van een optreden vorig jaar. Maar geen optreden op de Gentse feesten, maar op Dranouter...

Enige mogelijke voordelen die ik zie is dat er bij de goeie optredens wat meer plaats komt om van de muziek te genieten, en dat ze door wat geld te vragen het niveau serieus zouden kunnen opkrikken. Maar dat zijn hetzelfde soort argumenten als je zou gebruiken om een anachronisme als 1ste klasse in de treinen te verdedigen.
Dat Steve "bij ons in Hasselt zijn de bussen toch ook gratis" Stevaert zich daar eens op werpt ...
 
Links: http://www.gentsefeesten.be (programma staat volgende week online)

14:15 Gepost door Luna | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-06-03

Powergenitalia

Wat verwacht u te zien op een site schuilt achter de url:
www.powergenitalia.com
Bodybuildersters die een man kunnen fijnknijpen tussen hun benen? Sterke mannen die een boom doormidden kunnen slaan met hun derde been?
See for yourself.

16:00 Gepost door Luna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-06-03

underscore in skynetblogs domeinnames

Probleem gemerkt nu ik van thuis uit mijn skynetblog probeerde te lezen: intikken van luna_papa.skynetblogs.be geeft immers als resultaat "

502 Bad Gateway

The following error occurred: The host name was not found during the DNS lookup. Contact your system administrator if the problem is.not found by retrying the URL. (DNS_HOST_NOT_FOUND)

Beetje zitten zoeken hoe dat zou kunnen komen, en na een tijdje kwam ik er bij uit dat het komt door de underscore ( "_" ) in de domeinnaam. In m'n andere browsers (Netscape) geeft dit geen problemen, maar Internet Explorer flipt op de domeinnamen met een "_" erin.

Nog iemand dat probleem gemerkt ???

Beetje zoeken op internet naar een remedie: niet dadelijk te vinden. Wel een paar documenten waar er gediscussieerd wordt of dat teken nu al dan niet gebruikt mag worden. D'r zijn zeker "RFC" (Required internet standard) die zeggen dat het niet mag... maar in praktijk wordt het wel vaker gebruikt...


Advies aan de skynetboys: degenen die nu al zo'n naam gekozen hebben met rust laten, maar "_" niet meer toelaten in de nieuwe blogs ...

22:30 Gepost door Luna | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

13-06-03

Blogistan: FotoFuck vrijdag

Een goeie internettraditie wil dat de scherpzinnigste geesten hun collectieve brainpower des vrijdags gebruiken om gewapend met humor en Photohop een thema te lijf te gaan. Het thema wordt aangedragen door Reet, de foto's door internet, de humor door heel erg foute mensen. Ja, het is dus weer FotoFuck vrijdag, met vandaag: welke absurde verbodsbepalingen zou de regering Balkenende nog zoal kunnen verzinnen (na het verbod op roken in koffieshops).
Mijn eigen bijdrage (verboden te kwijlen) staat er ook in, redelijk beneden. Yiha ...

 
Link: http://www.retecool.com/archief/00001124.html

15:04 Gepost door Luna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volgende doelwit van de U.S.A.: België?

Gisteren is er met scherp geschoten op de NATO-bijeenkomst in Evere. De plooien binnen de NAVO blijken nu wat platgestreken, maar Rumsfeld en Co blijken zich nu enorm te storen aan de Belgische genocidewet.
Er werd effenaf met "sancties" gedreigd : "Wij zullen ons tegen elke uitgave voor het nieuwe Navo-hoofdkwartier verzetten zolang het probleem met de Belgische genocidewet niet opgelost is" en "Het heeft niet veel zin hier vergaderingen te houden als hoge civiele of militaire vertegenwoordigers van de Verenigde Staten niet kunnen komen zonder het risico van een gerechtelijke vervolging" stelde de Amerikaanse buitenlandminister. Ook andere landen sluiten zich bij die kritiek aan. Landen als Polen en Duitsland staan te trappelen om onze rol over te nemen.
Het Belgische luisje heeft blijkbaar genoeg gebeten in de Amerikaanse pels. Operatie PR gevraagd, want er gaan hier een massa jobs gaan sneuvelen anders ...

 
Links:
Rumsfelds speech : http://www.defenselink.mil/releases/2003/nr20030612-0095....

12:00 Gepost door Luna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |