18-08-03

Google blijft verbazen

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van nieuws over Idi Amin, exhibitionisten, krokodillen, plastische chirurgie of Kim Clijsters? Google heeft zopas een nieuwe feature geïntroduceerd die je kan helpen: Newsalerts.
Je geeft simpelweg een query in, en je krijgt een mailtje telkens als er in Google Nieuws een artikel verschijnt waarin je query voorkomt. Jammer enkel dat Google Nieuws nog niet aan een Nederlandstalige versie toe is...
 
Iets met een minder hoog "nut"-gehalte, maar met veel appeal voor de geeks dezer aarde is een andere nieuwe feature: de
google calculator.
Een google query kan je nu rechtstreeks antwoorden bezorgen op vragen als
hoeveel is één en één?
wat is de omtrek van de aarde
- hoe schrijf je 1972 in Romeinse cijfers
Meer features via discussies bij Dive into Mark of kuro5hin.
 
En last but not least is er een nieuwe versie van de 
Google Toolbar. Deze nuttige extensie voor de IE-browser laat je onderandere te zoeken binnen de site die je op dat moment bezoekt, de page-rank van een pagina in te kijken, zoektermen op een pagina te laten highlighten ... Nieuw zijn de toevoeging van een pop-up stopper, en de mogelijkheid om invulvelden al met basisinformatie te laten voorinvullen.
 
Hopelijk zijn dit geen eerste symptomen van een van de meest gevreesde ziektes in computerland: featuritis, het verschijnsel waarbij een eens goed en nuttig programma wordt overladen met ongebruikte functies, toeters en bellen, waardoor de oorspronkelijke bedoeling van het programma langzaamaan wordt bedolven. Meest gekende voorbeeld van featuritis is uiteraard Microsoft's Office Suite, waarvan een gemiddelde gebruiker nu nog amper 5% van alle mogelijkheden van het programma gebruikt.

11:17 Gepost door Luna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.