05-08-03

Boek zoek

Vakantie, 30 graden, 't ideale moment om onder een parasol in een hangmat te kruipen met een boek en er de rest van de dag niet meer uit te komen. M'n voorraad boeken slinkt zo natuurlijk wel in een sneltempo ( pas gelezen onder andere Everything is illuminated" van Jonathan Safran Foer.  Most excellent!!!).
Daarom kwam ik nu een site op het spoor die me wel erg nuttig lijkt:
Whichbook.
Het is een intelligent opgebouwde zoekmachine waarin je boeken kan opsporen aan de hand van criteria als "veel sex" vs "weinig sex", "beautiful" vs "disgusting", "larger than life" vs "down to earth" etc... Je kan ook kiezen in welk land je wil dat het verhaal loopt, welk soort plot je het liefst hebt, en of de hoofdpersonenen liefst bvb. "wit", "vrouwelijk" en "straight" zijn ... De suggesties die je op deze manier krijgt zijn een interessante vertrekbron om verder te gaan zoeken.
Paar suggestie voor verbeteringen: zoeken op datum (ik lees tegenwoordig het liefst recente boeken), user comments bij alle boeken, links naar Amazon of zo ... Maar nu toch al nuttig genoeg om er reclame voor te maken, me dunkt.

11:05 Gepost door Luna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.