28-07-03

De onzichtbare man

De onzichtbare man wordt langzaamaan een minder onmogelijk idee. Het principe: zet een webcam achter een man, en zet een scherm voor de man. Projecteer op het scherm voor de man het beeld van de webcam achter de man. En de man tussen die twee is onzichtbaar.
Zoals alle principes is het natuurlijk wel niet zo simpel als het lijkt (vb. het medium waarop je het beeld moet projecteren is niet plat, je moet alle gezichtshoeken projecteren waarlangs er naar de man kan gekeken worden, je moet voldoende licht kunnen uitstralen om niet bleker dan de achtergrond te lijken etc etc etc).

In de nieuwste Wired vind je er een interessant artikel over:
http://www.wired.com/wired/archive/11.08/pwr_invisible.html
 
De onzichtbare vrouw is al langer onder ons: alles wat je daarvoor blijkbaar nodig hebt is een paar potjes verf en een borstel.

15:46 Gepost door Luna | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hole in my shirt Ik heb onlangs ergens een site gezien met een beginnetje van dit principe, maar ik kan de URL niet meer vinden. Een Aziate droeg een shirt met een cirkelvormig schermpje op haar rug. Het projecteerde beelden van een cameraatje dat vooraan op dezelfde hoogte hing. Het leek alsof je dwars door haar heen kon kijken...

Gepost door: Beckett | 29-07-03

De commentaren zijn gesloten.