01-07-03

Any way the wind blows

Tom Barman maakt een film. Toont dat hij muziek in z'n vingertippen heeft. Maar of het een knappe film oplevert? Dialogen zijn bijna helft van de tijd compleet onverstaanbaar, echt irritant. Niet dat wat er gezegd wordt er nu zo vreselijk veel toe doet. De verhaallijn is mager, maar dat was dan ook de bedoeling. De sfeer zit dik dik dik ok. En de muziek knalt, zelfs als het rustige muziek is (veel jazz). De fuifscenes zijn werkelijk meeslepend. Je voelt bijna dat deze film door een dj gemaakt is. Cinema de dEUS! De titeltrack (van Barman himself met CJ Bolland) is heerlijk. De begintitels smart.
De personages zijn allemaal redelijk goed neergezet, maar d'r gebeurt op zich niet veel mee. Sommigen zouden een film op hun eigen kunnen dragen ('t Gents krapuul, Lara), andere zijn dan weer even interessant als een Antwerpse telefoonboek (de leraar frans, het meisje dat de fuif geeft, de galerieuitbater en z'n buitenlandse gaste).
Al bij al was het een betere ervaring dan ik verwacht had, vanwege het hoge sfeergehalte, maar ik had mijn verwachtingen op voorhand wel laag gespannen (een film die nergens begint, nergens naar toe gaat, en nergens eindigt). "Any way the wind blows" is dus niet "any way the wind sucks", maar geef uw geld toch maar aan Cidade de dEUS!
Movie link : http://www.anywaythewindblows.com/

11:36 Gepost door Luna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.