19-06-03

Hoe een knieval doen, en toch geen kontlikkers te lijken.

Verhofstadt en co proberen krampachtig een uitweg te vinden uit de situatie die eerder deze week ontstond na de toespraak van Rumsfeld aan de NATO (hoofdkwartier NATO zou uit België vertrekken als wij hier niet onmiddellijk die vervelende genocidewet zouden afschaffen). Want de wet zelf aanpassen zou stoere Louis en Guy zeker gezichtsverlies hebben doen lijden, en als de Nato hier echt vertrekt dan "staat België er weer".
De poging tot "Belgisch compromis": Flahaut zou niet langer minister van Defensie blijven, Michel niet langer buitenlandminister, en er zou een nieuwe wet komen waarin het recht op diplomatieke onschendbaarheid sterk wordt  uitgebreid zodat iedereen die in België komt als werknemer of gast van NAVO en EU immuun zou zijn voor wettelijke vervolging...
Kwispel, kwispel ... is 't zo goed meneer Rumsfeld? En daarbij komen Verhofstadt en Michel een beetje stoer verklaren dat "er geen sprake is van een wijziging of een afschaffing van de genocidewet, het kind moet immers niet met het badwater worden weggegooid" of "dat de uitspraken van Rumsfeld helemaal niet van tel zijn geweest voor het nieuwe wetsvoorstel." Kef, kef.

 
VRT nieuws "België doet knieval voor Verenigde Staten"
http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/default/nieuws/overzicht/0618Michel-bindt-in/index.html
De Standaard "België begint aan bocht genocidewet" (dit artikel is vandaag vrij te bekijken):
http://www.standaard.be/nieuws/binnenland/index.asp?articleID=DST19062003_001

12:06 Gepost door Luna | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik denk niet dat ze het aannemen... De Amerikanen weten dat eender welke geflipte PVDA advocaat nog steeds eender welke U.S. soldaat kan aanklagen die in Afghanistan of Irak een paar burgers heeft overhoop geknald, al dan niet per ongeluk.
Speciaal voor het geval zoiets ooit zou gebeuren in het Internationaal Tribunaal in Den Haag hebben ze zelfs een wet gestemd (bijgenaamd de 'The Hague Liberation Act') die de president de bevoegdheid geeft om Amerikaanse militairen die voor dit gerechtshof gesleept worden manu militari te komen bevrijden.
Dus ik denk dat Louis, Guy en André beter nog wat andere maatregelen nemen als ze echt willen dat de NAVO hier blijft. Hetgeen ze natuurlijk nooit willen doen. Wat Rumsfeld waarschijnlijk exact weet. En hetgeen precies de bedoeling is.
En zo halen de 'arrogante, domme cowboys van Bush' weer op geslepen wijze hun slag thuis door een knap staaltje politieke judo...

Gepost door: Maarten | 19-06-03

De commentaren zijn gesloten.