18-06-03

Fight the bull

Bullfighter is door Deloitte&Touche ontwikkelde software (binnen Office) waarmee je het teveel aan dure modewoorden uit je teksten kan wegfilteren. In een oogwenk bereken je hoe hoog je scoort op de bull-o-meter. Spijtig genoeg tot nu toe enkel in het Engels beschikbaar.
Een heel leuke feature vind ik alleszins die uit de
online-demo: je kan pas je tekst afwerken als je er alle troep hebt uitgegooid. Dat zou nogal eens een feature zijn in Word: je kan alleen bewaren of printen als er geen te grote onzin in je teksten staat. Dat zou misschien het teveel aan nietszeggende reclameteksten vermomd als persmededelingen, tot braken uitnodigende memo's en "wat staat hier nu eigenlijk"-mails misschien een halt kunnen toeroepen ...
NetTies vind het vreemd dat het een consultancy-bureau is dat deze software schreef. Het zijn immers precies consultancy-bedrijven die erg vaak enkel gewapend met wat newspeak en modetermen een bedrijf komen binnenwaaien. Wellicht is dat nu net de verklaring waarom precies D&T hiermee uitpakt: zo onderscheiden ze zich van de concurrentie, en krijgen ze nog een massa goodwill en reclame op de koop toe.


Link:
http://www.dc.com/Insights/bullfighter/

15:03 Gepost door Luna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.