18-06-03

Cd van de week: Goldfrapp "Black Cherry"

Alison Goldfrapp, zangeres van de gelijknamige groep, is geen gemakkelijke madam: een jeugd vol problemen (autodiefstal, meermaals van school gestuurd, lijmsnuiven...), een reputatie bij interviewers (d'r zijn er al een paar huilend om hun mama naar huis gelopen), en nu een tweede cd die op bijna alle punten afwijkt van het toch erg succesvolle debuut. Het zou nochtans erg gemakkelijk zijn geweest om een opvolger van het heerlijke "Feld Mountain" te bedenken: dat was een plaat die gewoon vroeg om méér, om een carrière, om een genre. En Goldfrapp had bovendien genoeg eigen karakter om zich van de rest van het "chill-out" genre te onderscheiden.
En toch is deze tweede cd "Black cherry" helemaal anders. In plaats van zoete en zachte wegdroomliedjes, voert deze plaat je mee naar een donker steegje achter een kinky discotheek. Als je de vorige plaat kocht omdat hij goed past bij je interieur, zal je nu van behang moeten wisselen! In plaats van referenties naar Portishead, moet je nu denken aan Soft Cell en Gary Glitter. Donkere ritmes, vette knipogen naar de jaren tachtig krijg je nu geserveerd. Meermaals doet Goldfrapp me op deze cd denken aan Moloko, maar in vergelijking met die groep missen ze wel wat "catchyness". De meerwaarde komt er bij Goldfrapp door de afwisseling van dromigerige en heftiger momenten, en de wendbaarheid van Alison's stem (het ene moment krols als een katje, het volgende een ijsprinses, en dan weer een griezelige feeks). En 't gaat allemaal over sex. Geslaagde kameleon-truuk, kortom, en wellicht worden de optredens er een stuk spannender door. Morgen zijn ze in de A.B. te bewonderen. Gaat dat zien...

Koop Black Cherry dit bij DVDZone (16€):
http://www.dvdzone2.com/affiliate.asp?aid=100234&redirect=http://www.dvdzone2.com/cd/detail.asp?id=123458

14:14 Gepost door Luna | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

off topic Dirk, ben jij de enige echte ex-belpoparchieven Dirk Houbrechts?

Gepost door: joeri | 19-06-03

re: off topic Oei, blijkbaar iemand die dat nog weet ... Ik beken, that was me ...

Voor de niet-ingewijden: ik had vroeger een site, het Belgisch pop & rock archief, die nogal wat bekendheid genoot tot ik er mee stopte (in december 2 jaar geleden).
De site bestaat trouwens nog steeds ( http://houbi.com/belpop ) , maar wordt niet langer onderhouden op die plaats . Het muziekcentrum ( http://www.muziekcentrum.be ) heeft de site nu in handen.

Gepost door: Dirk | 19-06-03

re re: off topic Ik heb je ooit een mailtje gestuurd nav je bespreking van Zakformaat N°1 waarvoor ik "Goede vaart" schreef, vandaar :)

Gepost door: Joeri | 19-06-03

De commentaren zijn gesloten.