16-06-03

Gentse feesten betalend??

Zaterdag gelezen in De Standaard: "Gratis feesten misschien voorbij"
"Als de stad wil dat we dezelfde kwaliteit blijven brengen, moet er meer geld komen." Dat zeggen de belangrijkste organisatoren van de Gentse Feesten. "Als de overheid er niet meer geld instopt, dan moeten we entree vragen", zeggen sommige organisatoren. Polé Polé wil dat onmiddellijk doen. Ook de Oude Beestenmarkt zit op dat spoor.

Cool ... Daar zaten we nu echt op te wachten, zie. Alsof je je op de Gentse Feesten nu al niet genoeg als een uitgeknepen citroen voelt. Alle café's verdubbelen hun prijzen, je kan nergens meer gaan plassen (zelfs als je ergens consumeert) zonder een halve euro te moeten laten, straatartiesten weigeren nog maar een kunstje te laten zien vooraleer hun hoed vol zit. Niet voor niks heet de laatste nacht daar de "Nacht van de platte portemonnees".
Jammer dat het precies de twee organisatoren zijn die vorig jaar een geslaagde poging deden om het muzikaal niveau op te krikken, die nu al aan de klaagpaal staan. Want "de huidige kwaliteit handhaven", is een lovenswaardig initiatief, maar 't is toch een feit dat de Gentse Feesten op artistiek gebied niet echt een hoogvlieger zijn. Als je ziet wie er allemaal geprogrammeerd wordt op het eerste het beste dorpsbal, en dit vergelijkt met de meeste podia van de stad, is het toch "gene vette". "De fiêste" zijn toch al lang een festival dat het het voor 95% van de stad en de sfeer, en maar voor 5% van de muzikale hoogvliegers moet hebben.
Het is toch tekenend dat de affiche van dit jaar een foto is van Cesaria Evora, tijdens een pracht van een optreden vorig jaar. Maar geen optreden op de Gentse feesten, maar op Dranouter...

Enige mogelijke voordelen die ik zie is dat er bij de goeie optredens wat meer plaats komt om van de muziek te genieten, en dat ze door wat geld te vragen het niveau serieus zouden kunnen opkrikken. Maar dat zijn hetzelfde soort argumenten als je zou gebruiken om een anachronisme als 1ste klasse in de treinen te verdedigen.
Dat Steve "bij ons in Hasselt zijn de bussen toch ook gratis" Stevaert zich daar eens op werpt ...
 
Links: http://www.gentsefeesten.be (programma staat volgende week online)

14:15 Gepost door Luna | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mijn hart voelt met je mee. Ik hou van het West-Vlaamse Heuvelland. Ik hou van Gent. En ik ken ook het gevoel van de lege portemonnee. Ik voel dus met je mee. Misschien zullen we in de toekomst een vierdaagse van de lege portemonnees moeten houden.

Gepost door: Gwy the alder | 21-06-03

De commentaren zijn gesloten.