14-06-03

underscore in skynetblogs domeinnames

Probleem gemerkt nu ik van thuis uit mijn skynetblog probeerde te lezen: intikken van luna_papa.skynetblogs.be geeft immers als resultaat "

502 Bad Gateway

The following error occurred: The host name was not found during the DNS lookup. Contact your system administrator if the problem is.not found by retrying the URL. (DNS_HOST_NOT_FOUND)

Beetje zitten zoeken hoe dat zou kunnen komen, en na een tijdje kwam ik er bij uit dat het komt door de underscore ( "_" ) in de domeinnaam. In m'n andere browsers (Netscape) geeft dit geen problemen, maar Internet Explorer flipt op de domeinnamen met een "_" erin.

Nog iemand dat probleem gemerkt ???

Beetje zoeken op internet naar een remedie: niet dadelijk te vinden. Wel een paar documenten waar er gediscussieerd wordt of dat teken nu al dan niet gebruikt mag worden. D'r zijn zeker "RFC" (Required internet standard) die zeggen dat het niet mag... maar in praktijk wordt het wel vaker gebruikt...


Advies aan de skynetboys: degenen die nu al zo'n naam gekozen hebben met rust laten, maar "_" niet meer toelaten in de nieuwe blogs ...

22:30 Gepost door Luna | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Underscore Geen probleem bij mij,heb internet explorer.

Gepost door: Steven | 15-06-03

Proxy... We hebben nog al van dat probleem gehoord, maar bij mij werkt het ook onder Explorer. Misschien verbind je via een proxy server onder explorer maar niet onder netscape, of gebruik je andere DNS servers? Soit, het is te laat in de nacht om nog veel opzoekingswerk te gaan doen nu, da's iets voor morgen op den bureau ;-)

Gepost door: Maarten Schenk (van Skynet) | 16-06-03

Vervangen door - Ik heb een wijziging aangebracht in de code: alle adressen met een underscore in zijn ook te bereiken door de _ door een - te vervangen: http://luna-papa.skynetblogs.be zou dus ook moeten werken.

Gepost door: Maarten | 16-06-03

De commentaren zijn gesloten.