12-06-03

CD van de week: Carla Bruni "Quelqu'un m'a dit"

Frans chanson. Het genre leek wel uitgestorven. 't Was bij mij eigenlijk van Patrick Bruel geleden dat er nog eens iets uit die hoek de aandacht had getrokken. Maar latent heeft het genre ons hier in Vlaanderen toch allemaal zwaar beïnvloed, en blijven we er allemaal van houden (Wandel 's morgens door Parijs, en probeer eens NIET "Il est cinq heures, Paris ... s'éveille" door je hoofd te laten schieten...)
Maar nu is daar ... Carla Bruni.
Deze italiaanse schone met vaste voet in Frankrijk kon u al kennen van op de catwalk (italië's beroemdste model) en het witte doek (o.a. prêt-à-porter waar ze zichzelf in speelde). Deze madam met grote M kan niet alleen tot de mooiste vrouwen op deze aardbodem gerekend worden, nu blijkt ook nog eens dat ze begaafd is met een goddelijke zwoele stem, en een serieuze portie songschrijftalent. Dat het niet eerlijk verdeeld is in deze wereld!
"Quelqu'un m'a dit" is haar debuut-cd, en 't is eigenlijk een must om te hebben. En toch, er staat niks op dan 12 zachte liedjes, bijna uitsluitend met stem en gitaar (occasioneel een piano). Maar welk een effect! Carla fluistert zachtjes in je oor, en geeft je koude rilingen. De teksten doen wat ze moeten doen: tot de verbeelding spreken en hier en daar als flard bijblijven.
Hoogtepunten zijn de iets "Raphaël" en het heerlijk ironische "Le plus beau du quartier".
Het frans chanson heeft er dus met één klap een nieuwe exponent bij, France Gall een concurrente als mijn favoriete chansonnière! Coup de foudre!
 
Koop Quelqu'un m'a dit bij DVDZone (16€):
http://www.dvdzone2.com/affiliate.asp?aid=100234&redirect=http://www.dvdzone2.com/cd/detail.asp?id=121976


14:12 Gepost door Luna | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.